четвер, 18 жовтня 2012 р.

«Прохід до парламенту»: публічна соціально - мистецька акція

21 жовтня з 12.00 до 17.00 на Андріївському узвозі біля «Замку Річарда» громадські організацій та митці, за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, проведуть публічну соціально-мистецьку акцію «Прохід до парламенту»
Організатори акції занепокоєні низькою кількістю жінок в прохідних списках політичних партій та їх представництвом серед мажоритарних кандидатів. Так, за прогнозами експертів з гендерних питань, кількість жінок в майбутньому парламенті не перевищуватиме 10 відсотків. І це попри те, що кількість жінок виборців більше 60 відсотків.
Громадські організації та митці хочуть привернути увагу суспільства до проблеми та спонукати виборців подумати, як вони можуть допомогти забезпечити рівні можливості для жінок в Україні.
Під час акції прості перехожі, за допомогою професійних митців у вигляді майстер – класу створять 10 картин, які відображатимуть їх ставлення до цієї проблеми.
Яскраві різнокольорові написи та малюнки, за задумом організаторів, повинні відобразити ставлення людей до участі жінок у виборах та політиці загалом. Після цього шість професійних художників перетворять малюнки людей у завершений художній твір. Полотна утворять стилізований коридор, як своєрідний образ «входу у парламент».
На виході з території інформаційно – мистецького простору відвідувачі отримують ігрові посвідчення з надписом «Ви пройшли до парламенту!».
Долучайтесь і висловлюйте своє ставлення!
УВАГА! Акція є позапартійною і не передбачає агітації або підтримки будь-якої партії чи кандидата.
Організатори акції: ВГО «Жіночий консорціум України», МО «Школа рівних можливостей», ВОГО «Гендерний центр» та інші учасники ініціативи Мережі громадського контролю за гендерною рівністю на парламентських виборах 2012.
Партнери: Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації
Захід проводиться у рамках проекту «Гендерний моніторинг парламентських виборів 2012» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються із офіційною позицією уряду США

Джерело: ВГО "Жіночий Консорціум України"

Немає коментарів:

Дописати коментар