середу, 17 жовтня 2012 р.

ЗНОВУ «БЕЗ ПІДБОР» АБО СКІЛЬКИ ЖІНОК-ДЕПУТАТІВ ПРОЙДЕ ДО ПАРЛАМЕНТУ НАСТУПНОГО СКЛИКАННЯ



Прес-анонс
знову «без підбор» або Скільки жінок-депутатів пройде до  парламенту наступного скликання
Громадські організації презентують гендерний моніторинг виборів, результати якого засвідчують, що Україна знову не виконає своє зобов’язання збільшити представництво жінок в парламенті до 30 відсотків. Політичні партії не дотримуються принципів рівного представництва обох статей. Кількість жінок кандидаток в партійних списках та одномандатних округах залишається наднизькою. Поточний аналіз мас-медіа показує, що інформації про жінок–кандидаток – обмаль. Оцінка передвиборчих програм партій свідчить, що лише 2 партії прямо ввели у свої передвиборчі програми положення про підтримку гендерної рівності.
Які партії та округи є лідерами в жіночому представництві? Чому так мало жінок-кандидаток? Скільки жінок пройде до парламенту? Чи врахували партії в своїх програмах питання рівних можливостей жінок і чоловіків?
Відповіді на ці та інші питання, які вивчалися в рамках гендерного моніторингу виборів 2012, буде надано під час прес-конференції 22 жовтня о 13.30 в прес-центрі УНІАН.
Довідка: Мережа громадського контролю за гендерною рівністю на виборах - 2012 ініційовано 19 травня 2012 року представниками Жіночої демократичної мережі Міжнародного Республіканського інституту, ВГО «Жіночий Консорціум України», ВГО «Жіночий вибір», Інституту демократії і соціальних процесів, Київського інституту гендерних досліджень та ГО «Європейський вибір». Мета мережі - здійснювати кількісний і якісний моніторинг виборчого процесу парламентських виборів-2012.
Моніторинг полягає у громадському контролі:
- за висуненням жінок політичними партіями на багатомандатних і мажоритарних округах;
- за перебігом виборчої кампанії на всеукраїнському і регіональному рівнях;
- за дотриманням принципів прав людини, розвитку гендерної рівності, соціальної справедливості у передвиборчих програмах.

Мережа нараховує 45 організацій, які беруть участь в цій ініціативі.
Проведення моніторингу підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.
Джерело: ВГО «Жіночий Консорціум України»

Немає коментарів:

Дописати коментар